Организацията на евреите в България скочи на Румен Петков заради жълта табелка

https://crimesbg.com/regionalni/organizaciyata-na-evreite-v-balgariya-skochi-na-rumen-petkov-zaradi-zhalta-tabelka/44790 Crimesbg.com
Организацията на евреите в България скочи на Румен Петков заради жълта табелка



Организацията на евреите в България „Шалом“ излезе със специална декларация срещу лидера на партия АБВ Румен Петков.

Причината е, че той се появи в телевизионно предаване с жълта табелка, на която пише „Неваксиниран“.



Според „Шалом“ това е препратка към жълтите звезди, които евреите са принудени да носят по време на Втората световна война.

Ето пълния текст на декларацията:

„По повод появата на лидера на политическа партия АБВ Румен Петков с жълта табелка „Неваксиниран“ в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ на 21 септември 2021 г.

ОЕБ “Шалом” е силно обезпокоена от появата на лидера на ПП „АБВ“ Румен Петков с жълта табелка „Неваксиниран“ в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ като препратка към жълтите звезди, носени от евреите през периода на Втората световна война.

Срамно и позорно е български политик и бивш министър да използва символи от периода на Холокоста за подсилване на своите твърдения и тези.

Всяко неуместно сравнение на настоящето с тежките години на войната, омаловажава страданията, понесени от жервите на Холокоста.

ОЕБ „Шалом“ призовава българските политици и общественици да премерват и обмислят своите думи и действия когато говорят за тъмните години от периода на Втората световна война.“

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.