Осъдиха столичанка, представила се за инвестиционен брокер и прибрала 11 726 лв. от наивник

https://crimesbg.com/kriminalno/osadiha-stolichanka-predstavila-se-za-investicionen-broker-i-pribrala-11-726-lv-ot-naivnik/46304 Crimesbg.com
Осъдиха столичанка, представила се за инвестиционен брокер и прибрала 11 726 лв. от наивник
 

 


 

Районен съд – Дупница призна подсъдимата Б. М.,на 29 години от София, неосъждана, за виновна в измама на стойност 11 726 лв. Нанесена е имотна вреда на мъж от село Сапарево.

 Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, в състав с двама съдебни заседатели признава подсъдимата за виновна в това, че за времето от 16.08.2017 г. до 24.08.2017 г. в с. Сапарево, община Сапарева баня с цел да набави за другиго – А. Г., едноличен собственик на „Е.. П.. Б..“ ЕООД – София, имотна облага (пари), е възбудила в Г. М. заблуждение (чрез проведени телефонни разговори и изпратени писмени документи), че е инвестиционен брокер в АД „Ф.. П.. И..“ – София, за сключване на сделки с финансови инструменти и е предложила инвестиционен договор на изгодни условия, и с това му е причинила имотна вреда в размер на 7160 евро, с обща левова равностойност 11 726 лв.

 

 

 

Съдът й наложи наказание 1 година „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Районен съд – Дупница осъжда подсъдимата да плати на Г. М. сумата от 11 725,93 лева, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, изразяващи се в размера на преведената сума, ведно със законната лихва, както и да плати и разноските по делото.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилски окръжен съд в 15-дневен срок.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.