Папата призова за човечество с повече братство

https://crimesbg.com/po-sveta/papata-prizova-za-chovechestvo-s-poveche-bratstvo/46163 Crimesbg.com
Папата призова за човечество с повече братство



„Време е да вземем правилните“ решения за планетата, призова днес папа Франциск, цитиран от Франс прес.



Светият отец отправи насърчително послание към младежите, участващи в борбата срещу глобалното затопляне.

Папата призова за човечество с повече братство

„Чрез идеи и съвместни проекти може да бъдат намерени решения за преодоляване на енергийния недостиг и да се постави грижата за общото благо в центъра на националните и интернационални политики, за да се се поощрят устойчивото производство, кръговата икономика и споделянето на подходящите технологии“, заяви главата на Римокатолическата църква във видеопослание до 400 младежи от цял свят, събрали се от вчера в Милано на тридневна среща, за да изложат своите предложения за климата.

„Време е да вземем правилните решения, за да се възползваме от опита, придобит през последните години, да направим възможна една култура на солидарността и на отговорното споделяне“, призова папата. Обръщайки се пряко към новото поколение, той насърчи младежите да продължат „работата си за доброто на човечеството“, допълни БТА.

„Казват, че вие сте бъдещето, но по тези теми вие сте настоящето. Вие сте тези, които оформят бъдещето днес, сега“, подчерта папата. „Искам да ви благодаря за вашите мечти и вашите проекти, за това, че сте загрижени както за човешките отношения, така и за околната среда. Тази визия е способна да предизвика света на възрастните, защото показва, че сте подготвени не само за действие, но и за търпеливо слушане, конструктивен диалог и взаимно разбирателство“, изрази увереност Франциск.

„Трябва да съществува хармония между хората. . . и околната средата. Ние не сме врагове, не сме безразлични. Част сме от една и съща космическа хармония“, заяви папата. Той призова хората да „обединят усилията си“ в името на едно „човечество с повече братство“ и да отговорят на „историческите промени, станали още по-очевидни поради пандемията (от новия коронавирус), с които се сблъсква човечеството“.

Срещата в Милано с участието на 400 младежи приключва утре. В северния италиански град са се събрали хора са на възраст от 15 до 29 години. Младежите от близо 200 държави са били избрани от ООН сред близо 9000 кандидати, за да изразят общата си визия за необходимост от спешни действия за климата и за приоритетните действия, които да бъдат предприети.

Декларацията им ще бъде представена на петдесетината министри, събрали се за подготовката на ключовата конференция за климата под егидата на ООН, която ще се проведе в Глазгоу през ноември.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.