Пилотиран космически кораб за първи път се скачи с модула „Наука“ на МКС

https://crimesbg.com/regionalni/pilotiran-kosmicheski-korab-za-parvi-pat-se-skachi-s-modula-nauka-na-mks/45933 Crimesbg.com
Пилотиран космически кораб за първи път се скачи с модула „Наука“ на МКС
 

 


 

Пилотираният космически кораб „Ю. А. Гагарин“ („Союз МС-18“) се скачи успешно с лабораторния модул „Наука“ на Международната космическа станция (МКС), съобщи ТАСС.

Това е първият пилотиран кораб, скачил се с модула „Наука“, който влезе в състава на МКС на 29 юли тази година. На борда на кораба са руските космонавти Олег Новицки и Пьотр Дубров и американският астронавт Марк Ванде Хай. Скачването бе извършено ръчно. От Роскосмос съобщиха, че автономният полет на кораба преди това е продължил 42 минути. Преди това пилотираният кораб се отдели от модула „Рассвет“ на МКС, към който се скачи в началото на април, предава БТА.

 

 

 

От Роскосмос припомниха, че операцията била нужна, за да се освободи модула „Рассвет“, към който на 5 октомври е планирано да се скачи пилотираният кораб „Союз МС-19“ с космонавта Антон Шкаплеров, актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко на борда.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.