Пламен Бобоков е невинен по делото за стрели и копия

https://crimesbg.com/regionalni/plamen-bobokov-e-nevinen-po-deloto-za-streli-i-kopiya/46080 Crimesbg.com
Пламен Бобоков е невинен по делото за стрели и копия
 

 


 

Бизнесменът Пламен Бобоков бе обявен за невинен от русенския окръжен съд по делото за незаконно държане на археологически обекти – върхове на стрели и копия, съобщава русенската медия TVN.

Те бяха открити при обиск в дома му миналата година.

 

 

 

Експертиза по делото сочи, че те са на обща стойност 652 лв. Разпитаните от съда експерти обаче са заявили, че предметите нямат историческа стойност.

Обвинението срещу него бе, че на 17 юни миналата година в дома си в Русе държал 50 върха на стрели и копия , представляващи движими културни ценности, национално богатство, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред. Искането за допълнителна експертиза бе отправено по време на заседание от адвоката на Бобоков Ина Лулчева, а съдът го одобри.

Това не е единственото обвинение срещу бизнесмена. Заедно с брат си Атанас и още няколко души той отговаря и за участие в престъпна група. Делото се гледа от спецсъда. Според прокуратурата Бобокови са организирали схема за незаконно депониране на опасни отпадъци от завода им „Монбат“ на различни места в страната. В момента процесът е на първа инстанция.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.