Правителството и Радев уволняват и шефа на подслушването

https://crimesbg.com/regionalni/pravitelstvoto-i-radev-uvolnyavat-i-shefa-na-podslushvaneto/46079 Crimesbg.com
Правителството и Радев уволняват и шефа на подслушването
 

 


 

Шефът на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов да бъде уволнен предлага служебното правителство на президента Румен Радев.

Решение за освобождаването на председателя на агенцията, която отговаря за ползването на специални разузнавателни средства, е взето на днешното заседание на кабинета.

 

 

 

В мотивите за освобождаването на Китов се посочва, че председателят на ДАТО е извършил действия, които накърняват престижа на агенцията, което е основание за прекратяване на правомощията му, обясниха от Министерския съвет.

Това е третата специална служба, чийто шеф сменят служебното правителство и президента Румен Радев. Още през лятото преди провеждането на изборите от 11 юли бяха сменени шефовете на ДАНС и разузнаването по настояване на вицепремиера Бойко Рашков.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.