Президентът, министърът на икономиката и посланик откриха немска фабрика в Благоевград

https://crimesbg.com/po-sveta/prezidentat-ministarat-na-ikonomikata-i-poslanik-otkriha-nemska-fabrika-v-blagoevgrad/46480 Crimesbg.com
Президентът, министърът на икономиката и посланик откриха немска фабрика в Благоевград
 

 


 

Нов завод на вoдeщa германска ?oмпaния зa пpoизвoдcтвo нa виco?oтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични имплaнти бе открит в Благоевград.

На тържеството присъстваха президентът Румен Радев, министърът на икономиката Даниела Везиева , посланикът на Германия у нас Н.Пр. Кристоф Айххорн, представители на немската компания.

 

 

 

Плановете на немската компания, която произвежда протези, ортези и други медицински изделия, са да разкрие 300 работни места в Благоевград, планира и инвестицията й да достигне над 10 млн. евро. Производственият процес вече е стартирал като са наети вече 225 български специалисти. Заедно с производствените бази на компанията в Германия и Австрия, Благоевград ще стане част от най-големите взаимосвързани производствени предприятия на фирмата.

Даниела Везиева подчерта, че се насърчават именно такива инвестиции в иновациите и високите технологии, които да носят висока добавена стойност.

Служебният министър на икономиката изтъкна, че германските компании са надеждни инвеститори, тъй като се ангажират дългосрочно.

По думите й създаването на социално партньорство между община Благоевград и фирмата може бъде изключително ценно за региона.

Немското дружество стартира бизнеса си още през 1919 г., в момента оперира в близо 60 държави и дaвa paбoтa нa над 8000 дyши. Koмпaниятa e пapтньop нa ?apaoлимпийc?итe игpи oт 1988 г.  В завода в Благоевград ще има няколко различни производства, като вече е стартирало производството на ортези. Ще се произвеждат и сглобяват протези за крака, коленни стави и структурни части, както и текстилни изделия ортези и протези.

 

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.