Промяната излъчва за депутат висш полицай, който арестува Борисов

https://crimesbg.com/analizi/promyanata-izlachva-za-deputat-vissh-policay-koyto-arestuva-borisov/46814 Crimesbg.com
Промяната излъчва за депутат висш полицай, който арестува Борисов
 

 

Бившият шеф на Националната полиция Венцислав Кирчев, освободен от поста миналата седмица от служебния министър Иван Демерджиев, е подал молба за напускане на системата, съобщава Breaking.bg.

Той и заместникът му Дулев се прочуха с ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Те бяха изпратили служители на ГНДП в кабинета на Кирил Петков, за да бъдат инструктирани от премиера за арестите.

Кирчев е доверено лице на Асен Василев, който го издигна от шеф на РПУ-Черноочене, първо за директор на ОДМВР-Хасково, а после и за шеф на полицията, твърди медията. Демерджиев го освободи от поста заради слаби резултати, но го преназначи в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи, обаче директорската му заплата остана.

Според запознати Кирчев бърза да напусне МВР, защото искали да го сложат на избираемо място в листите за депутати от „Промяната“.

Източник: pik.bg

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.