Проф. Кантарджиев: Казаха че 45% са се срещали с вируса и отправиха погрешно послание

https://crimesbg.com/regionalni/prof-kantardzhiev-kazaha-che-45-sa-se-sreshtali-s-virusa-i-otpraviha-pogreshno-poslanie/44522 Crimesbg.com
Проф. Кантарджиев: Казаха че 45% са се срещали с вируса и отправиха погрешно послание
 

 


 

„Създаде се една обстановка на ненаучност при коментирането на ваксините срещу COVID-19“, каза проф. Тодор Кантарджиев в bTV Новините.

„Преди време от Министерство на здравеопазването представиха проучване на една от водещите лаборатории в страната, според което 45% от хората у нас са се срещали с вируса. Тази стойност бе завишена и така към хората бе отправено грешно послание“, допълни професорът.

Според него ведомството е трябвало да направи нещо по-задълбочено – да разбере какви са страховете на хората от ваксините. „Създаде се една обстановка на ненаучност при коментирането на ваксините срещу COVID-19“, смята Кантарджиев.

Той посочи още, че „Делта“ вариантът определено заразява много повече децата в сравнение с неговите предшественици.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.