Проф. Константинов: Разписките от машините трябва да се сравняват с протоколите

https://crimesbg.com/regionalni/prof-konstantinov-razpiskite-ot-mashinite-tryabva-da-se-sravnyavat-s-protokolite/46290 Crimesbg.com
Проф. Константинов: Разписките от машините трябва да се сравняват с протоколите
 

 


 

„Трябва да се преброят разписките на машините, да се сравнят с резултатите по протоколите. Няма обяснителна кампания на ЦИК за това как ще се гласува. Този път хората ще трябва да превъртат 5-6 виртуални екрана и да натискат по 4-5 клавиша. Нека да се обясни точно процедурата по гласуването, за да не бъде ниска избирателната активност, а властта – с ниска легитимност“. Това каза проф. Михаил Константинов пред „Нова нюз“.

Според него основна опасност е малко хора да излязат да гласуват, защото мнозина се страхуват да го направят с машини.

 

 

 

Той попита какво става с 2,7 млн. разписки от предишния вот.

„Те не се отчитат от никого и не са броени. Дали отчетът от машината съответства на разписките?“, пита проф. Константинов.

По думите му в момента в Европа с машини гласуват едва 2% от хората – 1 на всеки 50 души. А всички високотехнологични държави са изхвърлили машините.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.