Първата в Европа фабрика за ядливи чаши откриха в Пловдив, правят по 2,5 млн. бройки на месец

https://crimesbg.com/regionalni/parvata-v-evropa-fabrika-za-yadlivi-chashi-otkriha-v-plovdiv-pravyat-po-25-mln-broyki-na-mesec/46138 Crimesbg.com
Първата в Европа фабрика за ядливи чаши откриха в Пловдив, правят по 2,5 млн. бройки на месец



Първата фабрика в Европа за биоразградими ядливи чаши  беше открита в Пловдив днес. Гости на събитието бяха министърът на икономиката Даниела Везиева, кметът на града Здравко Димитров и на район  „Тракия“ Костадин Димитров,  посланици, инвеститори и гости от чужбина.

„Горд и щастлив съм, че Пловдив е инкубатор на иновативни и креативни компании от световен мащаб. Това е бъдещето и пример как трябва да се търсят прости, нестандартни, работещи решения на наболелите въпроси на нашето време“, заяви на откриването на фабриката кметът Здравко Димитров.



В своето приветствие министърът на икономиката Даниела Везиева коментира, че когато предприемачеството се срещне с професионализма се получават резултати.

„Ще се радвам за новите мерки, които предстои да разкрием, да кандидатстват фирми като тази“, отбеляза тя.

Производствената сграда е с площ 3600 кв. м. В момента се произвеждат 2,5 млн. чаши месечно, а след пускането на още три производствени линии капацитетът ще се вдигне на 10 милиона месечно.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.