Радев: Борисов да спре да се крие зад партията и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент

https://crimesbg.com/regionalni/radev-borisov-da-spre-da-se-krie-zad-partiyata-i-da-zashtiti-chestta-i-kato-se-kandidatira-za-prezident/45624 Crimesbg.com
Радев: Борисов да спре да се крие зад партията и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент
 

 


 

Аз мисля, че е крайно време г-н Борисов да спре да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент. Мисля, че това е редно след всички изговорени приказки.

Това каза днес пред журналисти президентът Румен Радев. 

 

 

 

Вижте само с какви аргументи излизат – да не се стреляло по тях, каза той по повод на това, че ГЕРБ бави кандидатурата си.

Разчитам на подлрепата на всички българи, които искат промяна, които искат България да бъде една нормална демократична държава, каза още той. Но отказа да прави прогнози дали ще спечели още от първи тур.

Президентът потвърди, че е има среща с директора на МВФ Кристалина Георгиева.

Тя поиска работна среща, беше някъде в началото на септември, споделих какви са световните тенденции в разитието на икономиката, на инфлацията и какви могат да бъдат евентуално последствията за България, обясни той.

,,Искам да поздравя служебното правителство, че започна да въвежда ред в хаоса в енергетиката, насаден от предишните управляващи. Започна да обезврежда заложените от тях мини. Разбира се, има още много работа, така че да се намерят верните решения, да се отстранят една по една олигархичните зависимости в енергийната ни система. Първите резултати вече са налице – за трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа и това е заслуга на служебното правителство заради неговите бързи и отговорни действия“, подчерта президентът.

На въпрос съгласува ли Бойко Рашков своите акции, свързани с търговията на гласове, Радев посочи, че не се меси в работата на нито един министър.

„Очаквам Министерството на вътрешните работи и службите да продължат да работят решително и да защитят честността и на предстоящите избори. Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него“, каза държавният глава.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.