Радев прогнозира коалиционно управление след изборите

https://crimesbg.com/regionalni/radev-prognozira-koalicionno-upravlenie-sled-izborite/46142 Crimesbg.com
Радев прогнозира коалиционно управление след изборите



Коалиционно управление след изборите прогнозира президентът Румен Радев по време на посещението си в Кърджали.

„Виждаме, че в продължение на два парламента имаме една безизходна ситуация, която се повтаря. Надявам се нова политическа формация да донесе раздвижване. Няма да се получи спойка, ако няма нов начин на мислене и осъзнаване на отговорността на всички партии пред българския народ. Не една партия може да бъде моста, не една партия може да бъде спойката“, заяви Румен Радев.



Президентът определи като закъсняла реакция на правителството  предложението за уволнение на председателя на ДАТО Цветан Китов. Радев допълни, че ще коментира едва след като се запознае с мотивите.

Радев прогнозира коалиционно управление след изборите

Президентът пристигна в Кърджали по покана на областния управител Даниел Делчев. При посещението му държавният глава не беше посрещнат от нито един представител на местната власт. Радев отказа да коментира този факт.

Президентът пристигна в Кърджали по покана на областния управител Даниел Делчев.

Президентът пристигна в Кърджали по покана на областния управител Даниел Делчев.

„Никоя партия няма право да си присвоява гласа на хората, да ги розделя и да говори от тяхно име. Всеки гражданин е свободен да изразява своето мнение и да дава гласа си по време на избори“, заяви Румен Радев. Той допълни, че очаква подкрепа от електората на ДПС за предстоящите избори.

Радев прогнозира коалиционно управление след изборите

„Познавам много хора от електората на ДПС. За мен те са приятели, те са ми приятели от детинство и много добре знам отношението на тези хора към мен“, каза още Румен Радев.

Президентът коментира и сигнала за конфликт на интереси срещу Соня Момчилова.

„Когато Соня Момчилова е влязла в изпълнение на своите задължения като член на СЕМ, тя не е имала никакви обвързаности“, заяви Радев.

Първият ден от визитата на президента в Кърджали завърши в двора на Регионалния исторически музей на Кърджали. Държавният глава беше посрещнат от активисти на БСП, представители на ИТН и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.