Радио Китай: САЩ да ръководят глобалната борба срещу пандемията?

https://crimesbg.com/po-sveta/radio-kitay-sasht-da-rakovodyat-globalnata-borba-sreshtu-pandemiyata/45105 Crimesbg.com
Радио Китай: САЩ да ръководят глобалната борба срещу пандемията?
 

 


 

На 22 септември американският президент Джо Байдън води глобалната видео среща на върха за борбата с пандемията от новия коронавирус, на която многократно напомня за „приноса“ на САЩ и представи бъдещия план за предоставянето на ваксини за други страни. Обществото обаче се усъмни във „великата цел“ на САЩ и времето за провеждането на срещата, съобщи Радио Китай.

Вашингтон започна да подготвя тази среща много отдавна и я определи като „най-мащабната среща на върха за справянето с пандемията“. Ръководителите на няколко важни държави обаче не участваха в нея, което бе знак за съмненията на международната общност относно възможностите и мотивацията на САЩ в ръководството на глобалната борба срещу заразата.

 

 

 

САЩ е държавата с най-лош успех в овладяването на епидемията и фактите доказват това. До момента броят на заразените COVID-19 американци е над 4,25 милиона, а починалите са над 680 000, което е много повече от този по време на испанския грип. Американските медии го определиха като „ужасен крайъгълен камък“.

От началото на пандемията от новия коронавирус американските политици не са дали особен принос за света, вместо това пускат политически вирус. Неотдавна по нареждане на Белия дом разузнавателната служба на САЩ публикува доклада от разследване за източника на новия коронавирус, който бе насочен срещу Китай и сериозно наруши глобалното сътрудничество в борбата с пандемията. Освен това бе критикуван от международната общност.

На фона на това САЩ проведоха глобална среща на върха, използвайки като възможност Общото събрание на ООН. Политическото им намерение е очевидно. Според анализатори целта на Белия дом е да поправи лошия си имидж от неуспеха в овладяването на заразата, да прикрие провала си от прибързаното изтегляне на американските войски от Афганистан и да провокира конкуренция между големите държави чрез „ваксинационната дипломация“.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.