Радио Китай: САЩ трябва да реализират с реални действия духа от диалога между държавните глави

https://crimesbg.com/po-sveta/radio-kitay-sasht-tryabva-da-realizirat-s-realni-deystviya-duha-ot-dialoga-mezhdu-darzhavnite-glavi/46597 Crimesbg.com
Радио Китай: САЩ трябва да реализират с реални действия духа от диалога между държавните глави



На 6 октомври членът на Политбюро на ЦК на ККП Ян Дзиечъ се срещна със съветника по националната сигурност на САЩ, Джейк Съливан, на която двамата се съгласиха да предприемат мерки за реализиране на духа от телефонния разговор между държавните глави на двете страни, с цел възстановяване на двустранните отношения и тяхното стабилно и здраво развитие, предаде радио „Китай“.

През последните години отношенията между Китай и САЩ се намират в безизходица, като причината за това е грешната оценка на САЩ за китайската стратегия и за отношенията с Китай. Затова засилването на стратегическите консултации между двете страни, особено коригирането на позицията на САЩ спрямо Китай, са изключително важни за възстановяване на двустранните отношения. Първо, Вашингтон трябва да признае същността на взаимната изгода и общата печалба от двустранните отношения. Доктор Хенри Кисинджър посочва в книгата си „Глобалната стратегия на САЩ“, че развитието на сътрудничеството между САЩ и Китай не означава едната страна да прави услуга на другата, а означава то да отговаря на общите интереси на двете страни.“



Междувременно, Вашингтон трябва да осъзнае правилно вътрешната и външна политика и стратегия на Китай. Пекин многократно повтаря, че не се стреми да предизвика или измести САЩ, а да надвиши себе си. Най-голямото предизвикателство на САЩ идва от вътрешността на страната. Вашингтон трябва да зачита интересите на Китай спрямо суверенитета, сигурността и развитието, да прекрати намесата във вътрешните работи на Китай, засягащи Тайван, Хонконг, Тибет, морските дела и правата на човека. Те са предварителни условия за възстановяване на двустранните отношения. Историята и фактите показват, че конфронтацията между Китай и САЩ ще наруши интересите на двете страни и на света, а сътрудничеството ще доведе до общи ползи и блага.



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.