Расте броят на заразените с COVID ученици в област Велико Търново

https://crimesbg.com/regionalni/raste-broyat-na-zarazenite-s-covid-uchenici-v-oblast-veliko-tarnovo/45462 Crimesbg.com
Расте броят на заразените с COVID ученици в област Велико Търново
 

 


 

Нови три паралелки са поставени под карантина заради заболели от COVID ученици във Великотърновско. През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 26 нови случаи на COVID-19, съобщава РЗИ.

Във връзка с доказана коронавирусна инфекция при ученик от 11 клас в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, петокласник в СУ „Вичо Грънчаров“ в гр. Горна Оряховица и ученик от 7 клас в ОУ „Св. Климент Охридски“ с. Виноград, община Стражица, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината.

 

 

 

Увеличават се тежките случаи, които имат нужда от болнично лечение, сочат данните. Хоспитализираните в лечебни заведения от региона са 216 и за едно денонощие са се увеличили с 12 пациенти. По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани две починали лица от област Велико Търново – една жена и един мъж.

 846 заразени са на домашно лечение. В Търново няма и засега не се очертава да има COVID зона, заради липса на лекари и условия в ДКЦ1, посочиха от РЗИ. Така хората с леко протичаща инфекция са лишени от правото на безплатни лекарства.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.