Расте броят на приетите в болница с COVID във Великотърновско

https://crimesbg.com/regionalni/raste-broyat-na-prietite-v-bolnica-s-covid-vav-velikotarnovsko/46307 Crimesbg.com
Расте броят на приетите в болница с COVID във Великотърновско
 

 


 

Още паралелки и детски градини под карантина заради заразени деца и учители

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 59 нови случаи на COVID-19. Расте броят на настанените в болнични заведения с усложнения на коронавирусна инфекция, сочат данните на РЗИ. От обявените 269 COVID легла в лечебните заведения в региона вече са заети 222. 845 инфектирани са на домашно лечение, има и петима починали през последните 24 часа. 

 

 

 

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 5 клас в ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Велико Търново; ученик от 4 клас в СУ „Г. Измирлиев“ гр. Горна Оряховица; учител в ДГ „Радост“ и помощник-възпитател в ДГ „Пчелица“ гр. Лясковец, под карантина са поставени контактните деца и ученици.  Разпоредени са противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата и детските градини, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината, недопускане на деца и персонал със симптоми на респираторни заболявания в детските заведения, изброяват здравните власти.

35 209 души в област Велико Търново са със завършен имунизационен цикъл.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.