РЗИ и личният лекар д-р Любомирова с най-много поставени ваксини в Смолянско

https://crimesbg.com/regionalni/rzi-i-lichniyat-lekar-d-r-lyubomirova-s-nay-mnogo-postaveni-vaksini-v-smolyansko/44473 Crimesbg.com
РЗИ и личният лекар д-р Любомирова с най-много поставени ваксини в Смолянско
 

 


 

Здравното министерство отличи екипа на имунизационните кабинети към РЗИ-Смолян и д-р Милка Любомирова-общопрактикуващ лекар от Неделино, с почетна грамота за висока активност в имунизационната кампания.

Шефката на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева благодари за признанието от името на всички, работещи в регионалната здравна инспекция.

 

 

 

В имунизационен пункт на РЗИ са направени 4 529 ваксини -16% от всички в цялата област..

Директорът на РЗИ-Смолян от своя страна връчи грамота на д-р Милка Любомирова. Почетната грамота от здравния министър д-р Стойчо Кацаров се връчва за проявена висока активност, професионален ангажимент и постигнати резултати при реализацията на имунизационната кампания. Д-р Любомирова обслужва около 1800 пациенти в своята практика, като в две населени места в общината, 90% от жителите на селата са ваксинирани.

„Обслужвам тези хора от почти 20 години, имаме си доверие, изградено във времето. И в моята практика има антиваксъри, но смятам, че с течение на времето и те ще се убедят, че е безсмислено да губим близки и приятели за нещо което е предотвратимо като заболяване“, каза д-р Любомирова.

Въпреки всички положени усилия обхватът с ваксина срещу Covid-19 в областта остава нисък, под средния за страната, което е предпоставка за мащаба на новата вълна и възможностите за справяне с нея, посочиха от РЗИ.

Към 15 септември т.г. във ваксинационния процес срещу Covid-19 в областта участват 68 кабинета. Поставени са 27 634 дози ваксини. Със завършен имунизационен процес са 14 199 лица – 13,94%. За страната – 18,4%. През целия ваксинационен период най-предпочитана (първа доза) е Comirnaty През летните месеци се засилва интересът към еднодозовата Janssen.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.