Румен Радев в Пловдив: На първо място сме в Европа по неравенство на доходите между бедни и богати

https://crimesbg.com/regionalni/rumen-radev-v-plovdiv-na-parvo-myasto-sme-v-evropa-po-neravenstvo-na-dohodite-mezhdu-bedni-i-bogati/46049 Crimesbg.com
Румен Радев в Пловдив: На първо място сме в Европа по неравенство на доходите между бедни и богати
 

 


 

Президентът открива 9-ия социален панаир, който е без щандови и изложители

 

 

 

 

Неравенството между доходите на бедни и богати в България расте и вече сме на първо място в Европа по този показател, който е много тревожен.

Това обяви президентът Румен Радев в Пловдив при откриването на 9-ия социален панаир. Той се провежда без изложители.

Държавният глава призова да се акцентира на положителните примери в сферата на пенсионното и социалното осигуряване. „Извеждането на българските пенсионери над линията на бедността се случва благодарение на служебното правителство“, изтъкна Радев. Според него често говорим за устойчиво развитие, справедливост и за свещеното право на труд. Без тези понятия обществото ни не би имало бъдеще, каза той.

По думите му социалното предприемачество е важен инструмент, насочвайки печалбата не само съм собствениците, но и към социално уязвими групи. „Те трябва да разгърнат своя талант, а не да чакат на помощи“, допълни президентът.

М.г. социалният панаир не се проведе заради ковид кризата.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.