Световноизвестният шеф Паскуалино Барбасо гостува в Burrata Italiana със свое шоу и черпи с пица

https://crimesbg.com/regionalni/svetovnoizvestniyat-shef-paskualino-barbaso-gostuva-v-burrata-italiana-sas-svoe-shou-i-cherpi-s-pica/46072 Crimesbg.com
Световноизвестният шеф Паскуалино Барбасо гостува в Burrata Italiana със свое шоу и черпи с пица
 

 


 

Световноизвестният шеф прави шоу от 29-ти септември до 3-ти октомври

Burrata Italiana запълва една почти празна ниша в софийската ресторантьорска сцена – тази на автентичният, но модерен градски италиански ресторант, типичен за места като Милано и Ню Йорк.

 

 

 

Какво на практика означава това?

Например, че в Burrata Italiana ще ви посрещне задължителната за всяка традиционна италианска тратория пещ за пица, но с модерен съвременен дизайн, какъвто е и целия интериор и атмосфера в ресторанта. Или това, че авторските коктейли са важна част от менюто, наред с прецизната винена селекция, която не изключва и качествено вино на къщата.

Единственият неподвластен на модата, както в Италия, така и в Burrata Italiana , е вкусът на храната.

Както става ясно още от името, сиренето Burrata е кралицата на продуктите в менюто. Моцарела, ръчно пълнена със страчатела – това вълшебно съчетание от две сирена може да се открие по много различни начини в менюто на Burrata – като самостоятелно предложение, в класическа комбинация салата бурата с розови домати, по-изненадващо като пълнена бурата с авокадо, като част от паста или като пица прошуто с бурата.

И като казахме пица, си идваме на думата – тя е една от безспорните звезди в кухнята на Burrata. Вече споменахме за професионалната пещ – познавачите веднага разбират за какво става въпрос, останалите могат да попитат за вида на брашното, от което се прави тестото – то също идва от Пулия и е различно от брашното за пастата. За да стане вкусно задължително се меси на ръка и отлежава 72 часа, а перфектната пица се пече точно 150 секунди.

Почитта на Burrata към пицата личи и в избора на първата гост-звезда на ресторанта – световноизвестният пица шеф Паскуалино Барбасо. Той не е само трикратен световен шампион по пица акробатика, а шеф с мисия да приготвя изключителна пица по най-атрактивен начин, за да привлече вниманието към италианския вкус и традиция. 36-годишният сицилианец е гостувал във всички престижни ресторанти по света със своето уникално шоу, но според думите му, акробатиката е само една забавна “подправка” към истински важното – хубавата и вкусна пица. Шеф Барбасо започва кариерата си в семейната пицария Il Falco Azzuro в сицилианския град Азуро, където работи и до днес, когато не обикаля света. Защото според него тайната на вкусната пица е в това да започнеш да я правиш от малък под зоркия поглед на баща си и да не спираш никога.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.