Семейство на фермер с ампутиран крак остана без дом след пожар

https://crimesbg.com/regionalni/semeystvo-na-fermer-s-amputiran-krak-ostana-bez-dom-sled-pozhar/45572 Crimesbg.com
Семейство на фермер с ампутиран крак остана без дом след пожар
 

 


 

Четиричленно фермерско семейство с две малки момиченца от Златарица за месец остана без препитание и дом, след като се наложила ампутация на крака на бащата, а преди дни изгоряла и къщата им. Зов за помощ от съпругата Димитрина Кавръкова предизвика вълна от съпричастност в социалните мрежи.

„На 18.01.2020 г съпругът ми излезе на лов, здрав, но не се върна същият! Към 15.30 разбрах, че той е тежко прострелян. След многократни операции на кракът му, бе присадена биологична артерия, от бедрената кост липваше 10 см. В следствие на огнестрелната рана и газовата гангрена, се борихме за спасяването му, но на 18.08.2021 се наложи ампутация на крака. Протезата ще струва 24 хил. лв. Не знам съдбата защо пожела, но на 21.09.21г. мечтаният ни дом ИЗГОРЯ.“ Това написа във фейсбук Димитрина.

 

 

 

Младият фермер се занимавал с овцевъдство и сам гледал животните си, което вече е непосилно за него, става ясно от апел за помощ и на Националната козевъдна и овцевъдна асоциация.

 
Семейството на пострадалия фермер в болницата преди ампутацията

 

Семейството на пострадалия фермер в болницата преди ампутацията

Посочена е и банкова сметка за помощ на пострадалото семейство:

 

IBAN BG26 CECB 9790 1036 0410 01

 

клон Велико Търново

 

Димитрина Стефанова Кавръкова

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.