Служебният кабинет ще обяви мерки, за да стопира скока на тока и горивата

https://crimesbg.com/regionalni/sluzhebniyat-kabinet-shte-obyavi-merki-za-da-stopira-skoka-na-toka-i-gorivata/44668 Crimesbg.com
Служебният кабинет ще обяви мерки, за да стопира скока на тока и горивата



Стефан Янев: Трябва дебат за бъдещето на енергийната ни система

До края на тази седмица служебното правителство ще обяви редица неотложни мерки за овладяване на галопиращите цени на тока и горивата. Това обяви във Велико Търново служебният премиер Стефан Янев. Той отчете, че ситуацията с цените на основните енергоносители се дължи в известна степен на световната криза и възстановяването от нея. „В нашия, националния случай системата е била системно неглижирана в последните десетина и повече години“, каза Янев. „Необходимо е и да се проведе дебат за бъдещето на цялата ни енергийна система, защото е необходимо да се вземат и дългосрочни мерки“, посочи той.



Служебното правителство полага усилия за овладяване на здравната криза, увери Янев. Той определи взетите мерки по отношение на заразата като адекватни. „Без да се прави някакъв вид внушение, кризата е около нас. Медицинските власти работят съобразно плановете, които имат, съобразно възможностите, както по отношение на болнично обслужване, така и на извънболнична помощ. Но ние не можем да предскажем как върви развитието на този вирус“, каза премиерът.

Служебният кабинет насочвал усилия и за справяне с кризата по отношение на икономиката, тъй като бизнесът и държавата били взаимно свързани. „В този смисъл нашите усилия са насочени да създадем достатъчно добри условия така, че мерките за здравето и сигурността на хората да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи съобразно тези мерки, но в същото време и да има развитие. Нашите икономически показатели са много добре и България се развива добре“, посочи Стефан Янев.

По повод проблема с машините на Сиела Норма Янев каза: „Нека да оставим този проблем да го реши ЦИК, това е тяхна отговорност. Те са във взаимоотношения с фирмата, която е доставила машините. Ако имат някакви спорове, те са длъжни и ще ги решат, надявам се в обозрим срок, така че да нямаме притеснение, че машините няма да бъдат осигурени или няма да действат, както е необходимо.“

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.