Спектакълът на сливенския куклен театър „Кралят Елен“ е отличен с награди на фестивал в Босна и Херцеговина

https://crimesbg.com/regionalni/spektakalat-na-slivenskiya-kuklen-teatar-kralyat-elen-e-otlichen-s-nagradi-na-festival-v-bosna-i-hercegovina/45322 Crimesbg.com
Спектакълът на сливенския куклен театър „Кралят Елен“ е отличен с награди на фестивал в Босна и Херцеговина
 

 


 

Спектакълът на Държавния куклен театър в Сливен „Кралят Елен“ бе отличен с три награди на 22-то издание на Международния фестивал на професионалните куклени театри за деца LUT FEST в Босна и Херцеговина. Това съобщиха от културната институция, съобщи БТА.

Журито на фестивала е отличило актьорите Любомир Желев и Георги Янев за изкусната им игра. Присъдило е награда за най-добро естетическо и техническо решение на куклите на Елена Цонкова – за визуална естетика, висок професионализъм и специални постижения в изследването на нови визуални елементи. Третата награда е била за Свила Величкова и Елена Цонкова – за най-добра сценография и костюми в пиесата.

 

 

 

И наградата за най-куклена пиеса – „Каменна ръка – Хенрик Юрковски“, е била присъдена от журито на пиесата „Кралят Елен“, защото смята, че притежава абсолютна завършеност във формата, костюмите, декорите, маските и актьорството.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.