Спецполицаи дебнат в засада банда, хващат я, преди да задигне 1000 лв. от офис (Обзор)

https://crimesbg.com/kriminalno/specpolicai-debnat-v-zasada-banda-hvashtat-ya-predi-da-zadigne-1000-lv-ot-ofis-obzor/46185 Crimesbg.com
Спецполицаи дебнат в засада банда, хващат я, преди да задигне 1000 лв. от офис (Обзор)
 

 


 

Банда закоравели рецидивисти от клана на Кокаларите бяха задържани при опит да задигнат каса с 1000 лв. от офис в столичния кв. “Надежда” в нощта срещу сряда. Четиримата мъже били следени близо месец от столичната полиция.

Групата действала основно в София и се занимавала с кражби и грабежи. Наскоро отново попаднала в полезрението на полицията. В понеделник те обрали тотопункт, а на следващия ден решили да нападнат офис. Този път обаче криминалистите били подготвени и ги изненадали. Издебнали ги, след като разбили балконска врата на втория етаж на сграда в кв. “Надежда” и направили опит да откраднат метална каса, в която имало около 1000 лева и други предмети. Не успели заради намесата на полицията.

 

 

 

Вместо да се предадат, апашите се качили на кола и натиснали газта. Полицаите ги преследвали, а мъжете блъснали 3 патрулки, преди да бъдат заловени.

За щастие, при преследването нямало пострадали. След като били задържани, се оказало, че бандитите се движат с крадена кола. Тя била задигната от София. Собственикът ѝ обаче разбрал за кражбата едва след като бандитите били задържани.

Арестуваните са Димитър Борисов, Николай Атанасов, Пламен Ангелов и Тодор Йорданов. И четиримата имат дълги досиета и присъди за кражби и грабежи. Един от тях е осъждан, защото карал пиян. Мъжете са от столичния кв. “Христо Ботев” и са членове на клана Кокаларите. Той е известен с взривяването на банкомати, кражби, грабежи и други престъпления. Смята се, че родът се занимава и с трафик на жени към Франция, Испания, Белгия и Португалия. 

Четиримата мъже са обвинени за опит за кражба и са задържани за 72 часа. Борисов е подведен под отговорност и за укриването на автомобила. Софийската районна прокуратура ще им иска постоянен арест.
 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.