Спират движението през Прохода на Републиката от 4 до 31 октомври

https://crimesbg.com/regionalni/spirat-dvizhenieto-prez-prohoda-na-republikata-ot-4-do-31-oktomvri/46075 Crimesbg.com
Спират движението през Прохода на Републиката от 4 до 31 октомври
 

 


 

От 4-ти до 31-ви октомври т. г. се спира движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката – път II-55, съобщават от АПИ. Ще се ремонтира близо 22 км участък Килифарево – Предела в област Велико Търново.

Целта на предприеманите дейности е повишаване безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон, тъй като Проходът на Републиката е основна пътна връзка за тежкотоварния трафик между Северна и Южна България, уточняват от Пътната агенция.

 

 

 

Леките автомобили ще преминават през прохода „Шипка“, а тежкотоварните ще бъдат пренасочвани по път II-73 Шумен – Карнобат /проход „Ришки“/ и път II-48 Омуртаг – Котел /проход „Котленски“/.

Второкласният път е най-пряката и удобна връзка на пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1“ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Маказа“. Трафикът на леки и тежкотоварни автомобили през Прохода на Републиката е интензивен целогодишно, което води до износване на пътната настилка, неравности и пропадания. Извършваните през последните години текущи ремонти на трасето са с краткотраен резултат и това налага предприемане на настоящите строителни работи, обясняват от АПИ.

Дейностите за подобряване състоянието на второкласното трасе включват машинно изкърпване на асфалтовата настилка, подмяна на компрометирани дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, обрушване и обмрежване на скатовете, укрепване на откосите, подобряване на отводняването, почистване на крайпътната растителност, подмяна на компрометираните ограничителни системи /мантинели/ и др. Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.