Спорят кой ще се грижи по-добре за оцелялото момче след трагедията с лифта в Италия

https://crimesbg.com/po-sveta/sporyat-koy-shte-se-grizhi-po-dobre-za-ocelyaloto-momche-sled-tragediyata-s-lifta-v-italiya/45002 Crimesbg.com
Спорят кой ще се грижи по-добре за оцелялото момче след трагедията с лифта в Италия
 

 


 

Ейтан Биран, 6-годишното израелско момче, което бе единственият оцелял от падането на кабинка на лифт в планината в областта Пиемонте в Италия, ще остане в Израел до 8 октомври. Това бе решено на съдебно заседание, гледано в Тел Авив, предаде АНСА.

В трагедията с лифта Ейтан изгуби 2-годишното си братче Том, майка си Тал Пелег и баща си Амит Бират. Сред жертвите бяха и прабабата и прадядото на Ейтан по майчина линия. След възстановяване в клиника в Пиемонте Ейтан бе поверен от италианските власти на леля си по бащина линия Ая Биран, която има две деца.

 

 

 

И родителите на Ейтан, и леля му Ая се били устроили от няколко години в Италия. Лелята живеела в района на град Павия и беше записала детето там на училище. В средата на месеца в дома на Ая се появил дядото на Ейтан по майчина линия – Шмуел Пелег, и поискал да се разходи с момчето. След като лелята му разрешила, той отвел детето с кола до Лугано в Швейцария, а оттам с частен самолет до Тел Авив.

Ая подаде оплакване в италианската полиция, която започнала разследване за отвличане и сигнализирала израелските власти, пише БТА. Така се стигна до съдебно заседание, на което бе решено до 8 октомври детето да живее в Израел, но дотогава ще прекарва половината от времето си със Шмуел Пелег, а другата с Ая, която дотогава ще остане в Израел. На 8 ще има ново заседание по случая.

Семействата Пелег и Биран спорят кой ще се грижи по-добре за момчето. Според Пелег в Италия детето не било обгрижвано и щяло да бъде отдалечено от израелските му корени. Според Биран, Пелег се държали като със заложник с детето, което било добре интегрирано в Италия.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.