Столичен район на бунт срещу скандална кметица

https://crimesbg.com/novini/stolichen-rayon-na-bunt-sreshtu-skandalna-kmetica/46775 Crimesbg.com
Столичен район на бунт срещу скандална кметица

Запуснати зелени площи, липса на осветление, липса на детски градини и предпоставки за засилена престъпност. Това са само част от причините, заради които един от най-големите столични квартали – Красно село излиза на бунт срещу скандалната си кметица.

Утре, от 16 часа, пред общината, жителите на близо 100 хилядния квартал се канят да кажат: Оставка за кметицата и нови избори веднага.

Организацията е на Фейсбук групата „Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето“, в която членуват близо 8 000 жители на един от най-големите софийски райони.

Росина Станиславова бе избрана преди две години с подкрепата на ДБ. В последствия, след две решения за конфликт на интереси от КПКОНПИ, партията се отказа от нея и дори върна парите, които тя е получила като хонорар по европейски проект.

В момента решенията на КПКОНПИ се обжалват от Станиславова в столичния административен съд.

Мотивите за исканата оставка на Станиславова, е че през последните две години тя доказала, че е некомпетентна да управлява толкова голям район, какъвто е Красно село.

Според жителите на Красно село Станиславова използва изборната си длъжност, за да обогати себе си и тесен кръг свои приближени. По думите им тя и семейството й получават финансови облаги, в конфликт на интереси, което се доказва и от решенията на КПКОНПИ, която я разследва по няколко казуса.

„Кварталът е оставен на самоуправление. Състоянието на зелените площи е ужасяващо. Инфраструктурата се руши с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Липсват детски градини, а общината не си мърда пръста за изграждането на нови такива. Уличното осветление масово не работи и е предпоставка за увеличена престъпност“, твърдят жителите на квартала.

Те вече са инициирали и създаването на инициативен комитет, който в следващите дни ще събира подписи за премахването на кметицата.

В работата на Росина Станиславова липсва  каквато и да е било публично достъпна отчетност относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община, твърдят още нейните съкварталци.

Източник: crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.