Студентите по медицина в Плевен временно на онлайн обучение след пожара

https://crimesbg.com/regionalni/studentite-po-medicina-v-pleven-vremenno-na-onlayn-obuchenie-sled-pozhara/46249 Crimesbg.com
Студентите по медицина в Плевен временно на онлайн обучение след пожара
 

 


 

Студентите по медицина в Плевен временно преминават на онлайн обучение след пожара. Огнената стихия е засегнала около 800 кв. м. покривна част. Вода, която е използвана за потушаване на пожара, също е нанесла щети.

„Има материални щети в една от големите зали на университета, но те ще бъдат отстранени след няколко дни. Очаквам след 10-ина дни да се върнем към присъствено обучение”, каза по Нова тв ректорът на университета проф. Добромир Димитров. В следващите два дни и идната седмица студентите ще бъдат в онлайн обучение.

 

 

 

Най-вероятната причина за инцидента, според ректора, е припламване на искра по време на ремонтни дейности.

В социалните мрежи се разпространи информация, че цялата литература е изгоряла. Ректорът подчерта, че библиотеката към висшето учебно заведение е непокътната. 

Ректоратът ще бъде затворен за следствие за 48 часа. В него няма да бъдат допускани студенти и преподаватели, а само служители, които са на повикване. Студентският съвет към университета е организирал акция по набиране на доброволци. Около 100 души ще се включат в разчистването. Покривът е бил застрахован. Днес на място ще се извършват огледи от застрахователите и разследващите органи.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.