Съдят трима от бандата за дрога на издирвания Жарко Момчилович

https://crimesbg.com/kriminalno/sadyat-trima-ot-bandata-za-droga-na-izdirvaniya-zharko-momchilovich/46303 Crimesbg.com
Съдят трима от бандата за дрога на издирвания Жарко Момчилович
 

 


 

Специализираната прокуратура предаде на съд трима души от бандата на Жарко Момчилович за трафик на хероин от Турция към Западна Европа и САЩ. 

Сърбинът от Земунския клан беше арестуван, за да бъде екстрадиран в САЩ, но Софийския градски съд го пусна под домашен арест и той избяга. 

 

 

 

Акцията срещу бандата за дрога беше проведена на 1 февруари т.г. по сигнал на ДЕА, че се подготвя голяма пратка с хероин, която да пристигне зад Океана. Бяха намерени 20 кг. хероин на стойност 1, 7 млн. лв. Издирваният Жарко Момчилович е ръководил международната група. Той лично привлякъл всеки от участниците в групата, които познавал от години. 

Момчилович „ организирал цялата дейност, договарял доставките на големи количества хероин в България, като за целта често пътувал до Турция заедно с друг сърбин в групата – Дариан Аджич. Македонецът с български паспорт Делче Стойчевски съхранявал хероина от Турция в жилището си и го разфасовал.

Българинът Г.еорги Христозов осигурявал купувачи, сред които сръбски наркотрафиканти. Той е осъждан няколко пъти, включително за участие в организирана престъпна група за държане на дрога. Шофьорът на такси Анатоли Ниницов отговарял за превоза на хероина.

Жарко Момчилович и Дариан Аджич се издирват и за тях има друго дело. Предадените на съд трима обвинени за участие в групата са с мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи дата за разпоредително заседание по делото.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.