Сърбия на първо място в света по среден дневен брой новозаразени с коронавирус

https://crimesbg.com/po-sveta/sarbiya-na-parvo-myasto-v-sveta-po-sreden-dneven-broy-novozarazeni-s-koronavirus/46272 Crimesbg.com
Сърбия на първо място в света по среден дневен брой новозаразени с коронавирус
 

 


 

През последните седем дни Сърбия е на първо място в света по среден дневен брой новозаразени с коронавирус на милион жители, сочат данни на сайта ourworldindata.org, цитирани от белградския вестник „Данас“.

Според последните данни Сърбия има средно 985 новозаболели дневно на милион жители, след нея се нарежда Монголия с 896 и Гренада с 863 на милион жители. На четвърто и пето място са карибските островни държави Антигуа и Барбуда и Доминика, след които се нарежда Черна гора. На тъмночервената листа също са Суринам, Барбадос и Куба, пише вестникът, цитиран от БТА.

 

 

 

От европейските страни след Сърбия се намира Литва, която е на 13 място със средно 533 случая дневно на милион жители, а след нея Великобритания, която е на 15 място.

На двуседмична база Сърбия е на второ място в света с 14 017 случая на милион жители. По смъртност обаче на първо място в Европа са Черна гора, България, Северна Македония и Румъния, а Сърбия е 15-та в света по този критерий, пише „Данас“.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.