Тазгодишният септември е сред най-топлите от 40 години

https://crimesbg.com/po-sveta/tazgodishniyat-septemvri-e-sred-nay-toplite-ot-40-godini/46514 Crimesbg.com
Тазгодишният септември е сред най-топлите от 40 години
 

 


 

Тазгодишният септември е сред четирите най-топли в света от 1979 г., съобщиха от европейската програма „Коперник“, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Възможно е месецът да е по-топъл, отколкото през 2020 г. Сред най-топлите са също тези от 2016 и 2019 г., които се различават едва с една десета от градуса. На някои места в Европа термометрите достигнаха рекордни стойности през септември, но на изток беше по-хладно от средното. В резултат средната температура за Европа като цяло е близо до средната за периода от 1991 г. до 2020 г. 

 

 

 

Над средните температури за това време на годината са регистрирани в Северозападна Африка, както и в централна Южна Америка и части от Китай. Европейската програма за проследяване на промените в климата издава месечни доклади за температурата на въздуха, плаващия лед и водните цикли. Тя използва данни от спътници, кораби, самолети и метеорологични станции по целия свят, както и модели. Данни се пазят от 1979 г.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.