Тодор Балабанов остава шеф на местния парламент във Варна

https://crimesbg.com/regionalni/todor-balabanov-ostava-shef-na-mestniya-parlament-vav-varna/46109 Crimesbg.com
Тодор Балабанов остава шеф на местния парламент във Варна
 

 


 

С обсъждане на мотивите за искането на оставката на председателя на ОбС Варна – Тодор Балабанов започна сесията на местния парламент в морския град днес. След два часа мнения и гласуване предложението беше отхвърлено. От 51 съветници гласуваха само 30. 8 бюлетини бяха невалидни, една неправилно попълнена и 21 „за“ отстраняването му. В крайна сметка те не бяха достатъчни.

Припомняме, искането беше внесено от групата съветници от партия „Възраждане“. Основната причина за исканата оставка е начина, по който се ръководи общинския съвет и липсата на заседания, като те се свикват на границата на законовия срок, коментира преди дни съветникът Цончо Ганев.

 

 

 

В отговор Балабанов каза, че не е съгласен с мотивите, че има порочна практика сесиите да се свикват като извънредни, а не редовни, с което се препятства възможността на съветниците и граждани да отправят питания към администрацията. Той посочи, че въпроси могат да се отправят по всяко време и в писмена форма.

Снимка Архив

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.