Турски военни неутрализираха 6 кюрдски бойци в Сирия

https://crimesbg.com/po-sveta/turski-voenni-neutraliziraha-6-kyurdski-boyci-v-siriya/45469 Crimesbg.com
Турски военни неутрализираха 6 кюрдски бойци в Сирия
 

 


 

Турция е неутрализирала 6 кюрдски бойци при опит да извършат нападение в район в Северна Сирия, прочистен от терористи при турска трансгранична операция, съобщи турското министерство на отбраната, цитирано от Анадолската агенция.

Неутрализирани са били шестима терористи от групировката ПКК/СЗН, опитали да извършат нападение в район, в който бе извършена операцията „Маслинова клонка“, се уточнява в съобщението на министерството на отбраната, предава БТА.

 

 

 

Анкара разглежда Кюрдската работническа партия /ПКК/ и сирийските кюрдски Сили за защита на народа /СЗН/ като разклонения на една и съща организация.

От 2016 г. Турция предприе три операции в съседна Сирия, за да предотврати формирането на „терористичен коридор“ в района край турската граница – „Ефратски щит“ (2016), „Маслинова клонка“ (2018) и „Извор на мира“ (2019 г.).

ПКК води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г. и се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.