Турски изтребители са нарушили 40 пъти въздушното пространство на Гърция

https://crimesbg.com/po-sveta/turski-iztrebiteli-sa-narushili-40-pati-vazdushnoto-prostranstvo-na-garciya/46383 Crimesbg.com
Турски изтребители са нарушили 40 пъти въздушното пространство на Гърция
 

 


 

Турски изтребители са нарушили многократно въздушното пространство на Гърция, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катиметрини“.

Атина е регистрирала 40 нарушения, извършени от турски самолети в последните четири дни в източната част на Егейско море, където гръцката армия провежда мащабно военно учение, предава БТА.

 

 

 

Учението „Парменион“ започна на 24 септември и обхваща района от остров Самотраки до островите Кастелоризо и Крит. Участват десетки военни кораби и изтребители, както и части на сухопътните войски.

Учението се провежда всяка година, но миналата година беше отменено заради напрежение между Атина и Анкара в Егейско море.

През вчерашния ден „Парменион“ е било наблюдавано от представители на политическата власт и армията.

В рамките на учението са разгърнати всички военновъздушни възможности на гръцката армия, посочва изданието.

„Парменион“ приключва на 1 октомври.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.