Турция е изпратила искане до САЩ за покупка на 40 F-16

https://crimesbg.com/po-sveta/turciya-e-izpratila-iskane-do-sasht-za-pokupka-na-40-f-16/46635 Crimesbg.com
Турция е изпратила искане до САЩ за покупка на 40 F-16
 

 


 

Турция е изпратила на Съединените щати искане за покупката на 40 самолета F-16, предаде турската частна телевизия НТВ. В писмото, изпратено на 30 септември, се отправя искане и за модернизацията на 80 изтребителя F-16 от инвентара на Турските въоръжени сили, предаде БТА.

Искането на Турция ще бъде разгледано от Пентагона. Ако бъде дадено разрешение, то ще бъде прехвърлено към Конгреса на САЩ за финално одобрение. Едва след това продажбата би могла да бъде осъществена.

 

 

 

Според икономически кръгове стойността на продажбата възлиза на 10 милиарда долара.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и президентът на САЩ Джо Байдън предстои да се срещнат в Рим покрай срещата на Г-20 в края на октомври. Очаква се по време на разговора да бъде повдигната темата за изтребителите, които Турция желае да купи.

НТВ посочва, че процедурата по евентуална продажба е дълга. Първо Пентагонът следва да се свърже с компанията Локхийд Мартин, която да предложи цена. После предстои процес на одобрение от Държавния департамент, а след това идва и получаването на одобрение от Конгреса. Ако всички тези процеси приключат благоприятно, това ще означава че е прието искането на Турция както за продажба на нови самолети, така и за модернизация на сега наличните, пояснява НТВ.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.