Удължават с 2 месеца разследването за запалването на градското сметище край Дупница

https://crimesbg.com/regionalni/udalzhavat-s-2-meseca-razsledvaneto-za-zapalvaneto-na-gradskoto-smetishte-kray-dupnica/45234 Crimesbg.com
Удължават с 2 месеца разследването за запалването на градското сметище край Дупница
 

 


 

Разследването по запалването на закритото преди 3 години градско сметище край Дупница това лято е удължено с още два месеца, съобщи за БНР говорителят на Районната прокуратура в Кюстендил Галя Димитрова. В края на юли сметището горя няколко дни, предизвика задимявания в района на най-големия дурнишки квартал ж.к. Бистрица и близките села Бистрица, Джерман, Блажиево и така е застрашило здравето на много хора. Обвинението е по чл. 353 от НК.

Назначени са допълнителни пожаротехнически и фоноскопски експертизи, ще бъдат разпитани още свидетели. Разследващите трябва да изяснят още редица факти около пожара на сметището, започнал на 24 юли т.г., за да се прецени дали има конкретно виновни лица, допуснали запалването или самозапалването на сметището, което е на площ от около 200 декара. Разследването е за нарушения по Закона за управление на отпадъците.

 

 

 

Заради закритото градско сметище на кмета на Дупница инж.Методи Чимев РИОСВ състави акт за глоба от 3 хил. лева. След дълго отлагане рекултивацията на сметището започна този септември.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.