Условна присъда получи сервитьор, правил онлайн залози с картата на клиент

https://crimesbg.com/kriminalno/uslovna-prisada-poluchi-servityor-pravil-onlayn-zalozi-s-kartata-na-klient/45920 Crimesbg.com
Условна присъда получи сервитьор, правил онлайн залози с картата на клиент



Година и половина условно с 3 г. изпитателен срок получи по съкратената процедура  22-годишен сервитьор, който използвал данните от  дебитна карта на клиент  и източил 3460 лв. за онлайн залози. 

Окръжен съд във Велико Търново призна подсъдимият Христо Т. /неосъждан/, за виновен в това, че през периода от 12.12.2020 г. до 13.12.2020 г. в гр. Лясковец, действайки при условията на продължавано престъпление, с 50 деяния, използвал данни от платежен инструмент – банкова дебитна карта на 71-годишния Ц. Т. Ж., клиент в заведението, в което Христо работел. Хазартният сервитьор въвел номера на дебитната карта в сайта www.efbet.com без съгласието на титуляря, за да депозира сума на обща стойност 3460 лева. .



Подсъдимия Христо Т. е осъден също да заплати на гражданския ищец Ц.  Ж. сумата от 2460 лева, представляваща обезщетение за имуществени вреди в резултат на престъплението по чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Пострадалото лице заявило пред съда, че Христо му е върнал 1000 лева от изтеглената сума.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесетдневен срок от днес пред Апелативен съд гр. Велико Търново.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.