Фандъкова: 80% от леглата в ковид отделенията на общинските болници са заети

https://crimesbg.com/regionalni/fandakova-80-ot-leglata-v-kovid-otdeleniyata-na-obshtinskite-bolnici-sa-zaeti/46328 Crimesbg.com
Фандъкова: 80% от леглата в ковид отделенията на общинските болници са заети
 

 


 

За съжаление, в София нараства броят на хоспитализираните. Всеки ден този брой се увеличава, както и на хората, които се нуждаят от интензивно лечение. Леглата в общинските болници са заети на 80%. 

Над 25 000 проверки са направени за носене на маски в градския транспорт от началото на септември. Съставени са 315 акта и 550 констативни протокола. Отново апелирам хората да спазват мерките и да носят маски, защото в момента пандемията се развива. В 9 общински поликлиники има разкрити ковид кабинети, три от тях са сключили договор с НЗОК за осигуряване на лечение, останалите са в етап на подготовка за подписване, за да може да се намали натиска към болниците. Имаме 4 групи в детски градини, които са карантирани и 121 паралелки в училищата, обясни Фандъкова.  

 

 

 

Тя напомни, че общината е осигурила различни варианти за хората, които желаят да се имунизират – освен в поликлиники, такива са разкрити и в станции на метрото, търговски центрове и др.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.