Федерацията по ски и НСА подписаха договор за дългосрочно партньорство

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/federaciyata-po-ski-i-nsa-podpisaha-dogovor-za-dalgosrochno-partnyorstvo/46537 Crimesbg.com
Федерацията по ски и НСА подписаха договор за дългосрочно партньорство



Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов. В документа е разписана бъдещата съвместна работа на страните в областта на спортната, учебната и научно-приложната дейност.



Двете организации ще си партнират в процеса на обучение на студенти, в провеждането на стажове и практики по различните видове снежни спортове, развивани от ски федерацията, в зимния туризъм и спортната анимация. Ще се разработват и въвеждат програми, учебни планове, учебно-методични материали, учебни помагала, работни места за експериментална и практическа дейност.

Председателят на БФСки Цеко Минев заяви, че е щастлив от осъществяването на идеята и за предприетите конкретни стъпки за нейното развитие в бъдеще. „Национална спортна академия винаги е била ковачницата на кадри за спорта и по-добро нещо от това да си партнираме няма.

Двустранна ще е ползата, защото когато студентите имат възможност в последната година от обучението си да работят в наши клубове, биват харесани като специалисти, то те ще имат сигурна работа в бъдеще. Трябват ни качествени хора, които излизат от НСА. Говорим за треньорски кадри, за методология във всички направления и тези хора трябва да бъдат мотивирани, че ще имат работа“ – сподели Цеко Минев философията на инициативата на федерацията за партньорство с НСА.

Ректорът благодари за инициативата на федерацията да потърси подкрепата на Спортната академия в области, в които е най-силна за снежните спортове, а и като цяло – качественото образование при подготовката на кадри, научния потенциал за подпомагане и развиване на спортните резултати.

„Вярвам, че заедно ще направим възможното да повишим нивото на качеството както на спорта, така и на образованието в България“ – допълни проф. Николай Изов.

На церемонията по подписване на договора за сътрудничество присъстваха академичното ръководство на НСА, екипът на катедра „Снежни спортове“, воден от доц. Петър Янков, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и др.

На последвалата работна среща бяха дискутирани състоянието на зимните спортове и възможностите за тяхното развитие, спортната инфраструктура – инженерна и техническа, както и детайли по двустранното сътрудничество.



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.