Фонтанът пред общината в Пловдив бликва в червено за Световния ден на сърцето

https://crimesbg.com/regionalni/fontanat-pred-obshtinata-v-plovdiv-blikva-v-cherveno-za-svetovniya-den-na-sarceto/45873 Crimesbg.com
Фонтанът пред общината в Пловдив бликва в червено за Световния ден на сърцето
 

 


 

Пловдив се включва в отбелязването на Световния ден на сърцето на 29 септември, а фонтанът пред общината светва в червено точно в 20.00 часа. „Използвай сърцето си“ е кампания, която обхваща целия свят, свързвайки доброволци, организации, семейства, общности и управляващи, които участват в инициативи, свързани с призив за подобряване здравето на всички членове на обществото. Организатор е Световната сърдечна федерация със съдействието на община Пловдив, а целта е повече информираност за сърдечно-съдовите проблеми.

На 29.09.2021 г. за първи път България се присъединява към призива за осветяване на значими национални обекти в червено в подкрепа на борбата със сърдечно-съдовите заболявания. Освен Пловдив още 4 града се включват в кампанията – София, Плевен, Велико Търново и Варна.

 

 

 

Кампанията акцентира върху здравето на сърцето и начините за превенция на сърдечно-съдовите заболявания, грижата за сърцето, контролът на сърдечно-съдовите заболявания, посредством технологиите, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот.

Дружество на кардиолозите в България стартира националната информационна кампания „Използвай сърцето си“ за Световния ден на сърцето в партньорство с Българско дружество по интервенционална кардиология, Съсловно сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България и Асоциация на студентите по медицина в България.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.