Фънки ще е погребален агент. Засега в Хасково

https://crimesbg.com/regionalni/fanki-shte-e-pogrebalen-agent-zasega-v-haskovo/44561 Crimesbg.com
Фънки ще е погребален агент. Засега в Хасково
 

 


 

Елин Рахнев, който е автор и режисьор на “Веселата карета”,

чака 2 години да събере любими актьори като Тончо Токмакчиев и Мая Бежанска в пиеса, чието мото е, че животът е горе и долу

 

 

 

“Станал съм личен фотограф на Фънки. Не можем да минем и метър по хасковските улици и някой да не ни спре и да иска да се снима с него. Целият град го обикна за един ден.”

Така се пошегува известният поет, драматург и режисьор Елин Рахнев с успеха си да убеди музиканта да стане артист в новата му пиеса “Веселата карета”, чиято премиера предстои на 30 октомври в хасковския театър. Фънки е в ролята на погребален агент.

“Чувствам се особено – все едно да не можеш да плуваш и да те хвърлят в морето. Много се забавлявам в компанията на страхотни актьори и особено на Елин. Е, китарата е с мен, но вече и сцената е в мен”, каза Фънки за новото си амплоа.

Рахнев, известен с хитови пиеси и стихосбирки, две години работи над “Веселата карета”, която според него е една тъжна карета. Мотото на пиесата е, че животът е и горе, и долу и да не се боим от смъртта, защото “всички сме преводачи на дъжда”.

Драматургът, който се наема сега да е и режисьор на своя текст, разкрива какъв е поводът да избере тази тема: “Един автор, който трябва да се хареса, е натискан от всички да напише комерсиална пиеса, за да оцелее и да си изкарва хляба, но той не може и пише пиеса за смъртта. Става комедия – 85% смях, 15% сълзи”, лаконичен е Рахнев, който пази развитието на сюжета в тайна поне до края на октомври.

Кой още “се качва” на веселата карета? Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Димитър Баненкин, Добриела Попова, Николета Малчева, Стелиян Николов, Емануил Костадинов. Автор на музиката е Георги Георгиев от група “Остава” – любимец на Рахнев, а сценограф е уважаваната от него Анелия Райкова.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.