ЦИК прекрати поръчката за доставка на още 1600 машини за гласуване

https://crimesbg.com/regionalni/cik-prekrati-porachkata-za-dostavka-na-oshte-1600-mashini-za-glasuvane/45815 Crimesbg.com
ЦИК прекрати поръчката за доставка на още 1600 машини за гласуване
 

 


 

Причината – и двете получени оферти са с по-висока от предвидената максимална прогнозна цена

Централната избирателна комисия е прекратила обществената поръчка за доставка на още 1600 машини за гласуване. Това става ясно от решение, което е публикувано на сайта на ЦИК.

 

 

 

По процедурата оферти подадоха „Сиела Норма“ и „Информационно обслужване“. Максималната прогнозна стойност заложена от ЦИК беше 9,5 млн. лв. И двамата кандидати обаче са подали оферти с по-висока стойност.

От „Информационно обслужване“ са подали оферта от 9 998 450 млн. лв. и в хода на преговорите са отказали да намалят предложената цена за доставка на устройствата.

От „Сиела Норма“ са предложили първоначална обща цена за изпълнение на поръчката в размер на 9 950 000 лв. При преговорите те също са отказали да намалят цената.

Поради това ЦИК прекратява обявената обществена поръчка. Очаква се комисията да стартира нова процедура, вероятно с по-висока прогнозна стойност.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.