3 години затвор за рецидивист, нападнал и ограбил пенсионеркаОкръжен съд – Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемият В. М. А. за наказание 3 години „Лишаване от свобода“ за грабеж при опасен рецидив на 50 лева от възрастна жена в село Долно Церовене, община Якимово.

Според обвинителния акт на 19 март 2021 г. под предлог, че синът на пенсионерката Л. И. – жителка на село Долно Церовене, му дължи 10 лева, 28 годишният В. М. А. влязъл в двора на жената, потърсил вещи, които да вземе, но тъй като не открил се опитал да влезе и в къщата й. Обвиняемият блъскал и удрял възрастна жена, бръкнал в джоба й и отнел със сила банкнота от 50 лева.Грабежът е бил заснет с мобилен телефон от съсед на пенсионерката и след сигнал до полицията, служители на МВР задържали В. М. А, а пристигнал екип на „Спешна помощ“ оказал медицинска помощ на жената, която имала синини и контузии на ръцете. Пред съда обвиняемият В. М. А. – с основно образование, безработен и три пъти осъждан, по настоящем в Затвора в град Враца, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение на наказание 3 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Преди делото обвиняемият е възстановил на пострадалата отнетата й с грабеж сума от 50 лева.

Определението на съда не подлежи на жалба и протест.

Като взе предвид, че в момента В. М. А. изтърпява наказание от 1 година затвор по присъда на Районен съд – Лом за извършена от него през март 2020 г. кражба, Окръжен съд – Монтана кумулира тази присъда и наказанието по настоящето дело като определи едно общо – по-тежкото наказание на В. М. А., в размер на 3 години затвор при първоначален „строг“ режим.

Определението на съда за кумулираните наказания подлежи на жалба и протест в 7 дневен срок пред Апелативен съд – София.

Коментарите са изключени