3500 лева за фланелката на Юрген Матей от мача с „Виктория“, отидоха за дете

https://crimesbg.com/regionalni/3500-leva-za-flanelkata-na-yurgen-matey-ot-macha-s-viktoriya-otidoha-za-dete/44637 Crimesbg.com
3500 лева за фланелката на Юрген Матей от мача с „Виктория“, отидоха за дете
 

 


 

3500 лева даде анонимен фен на ЦСКА за фланелката, с която Юрген Матей вкара историческия си гол срещу “Виктория” (Пилзен), с който “червените” влязоха в групите на Лигата на конференциите.

 

 

 

Търгът в полза на болно дете бе организиран във фейсбук от помощник-треньора по физическата подготовка на ЦСКА Кирил Динчев и приключи във вторник вечерта.

Дарителят е решил да остане анонимен, но вече е предприел стъпки да си прибере фланелката, след като е превел сумата по сметката на 5-годишния Росен.

Детето е диагностицирано с изключително рядка генетична мутация, която причинява глобално изоставане в развитието. Поради тази причина социализацията му в обществото е много трудна – не умее да комуникира с връстниците си, въпреки че е много дружелюбен, няма хигиенни навици, а разбирането му е на съвсем ниско битово ниво.

Въпреки трудностите, пред които е поставено ежедневно семейството му, Роско посещава ежедневно специалисти – ерготерапия, логопед, психолог, зала по психомоторика, курсове барокамера, хипотерапия, АВА терапия, но за съжаление, това не е достатъчно той да догони нормата за 5-годишно дете. Изключително трудно и бавно възприема всички тези терапевтични курсове въпреки неимоверните усилия.

Семейството се свързва с клиниката EMCELL CENTER Украйна, която е пионер на световно ниво в терапии със стволови клетки именно за такива случаи, както при Роско. Деца от цял свят с най-различни диагнози (генетични, неврологични) посещават клиниката и показват огромен напредък.

Една вливка на такъв тип фетални стволови клетки е с цена от €10 000 евро, като броят на вливките зависи от състоянието на детето и как се повлиява то. За случая на Роско лекарите казват, че минимум 5 вливки са нужни през период от 6 месеца.

До момента на Росен му е осъществена 1 такава вливка (на 12 юли) и засега той показва напредък във възприятията и поведението си.

Средства продължават да се набират по сметка BG43FINV91501317550643 в Fibank. Неин титуляр е Росен Нинчев Тодоров.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.