7 години затвор за наркобоса Джуката7 години в затвора ще лежи Виктор Боцев-Джуката, след като Върховният касационен съд потвърди присъдата му за наркоразпространение. Според обвинението на спецпрокуратурата той оглавявал група, пласирала дрога в София и по морето. С присъди от 3 до 5 г. са наказани и членове на бандата му. Джуката вече е в затвора, където излежава наказанието си. Той е поредният наркобос от близкото минало, който е осъден ефективно.

Боцев и още 6-има души са задържани на 29 юни 2012 г. в Бургас. По това време 29-годишният тогава мъж вече има едно дело за лидер на друга банда, пласирала наркотици в столицата до 2010 г. Новата група е стартирана, след като Джуката излиза от ареста през 2011 г. За да превземе наркопазара, бандитът действал брутално. Няколко продавачи на наркотици от “Зона Б 5” били жестоко пребити и рязани с нож, за да бъдат подчинени. Джуката ги заплашвал и с отвличане на родителите им и ги пребивал жестоко, за да ги накара да работят за него. Причаквал и дилъри и наркомани по заведенията или около блоковете в столични квартали. Боят и заплахите с убийство вършели работа. Така подчинили едни от най-оборотните продавачи на дрога.Виктор Боцев пряко контролирал работата на дилърите си в изоставени къщи по бул. “Тодор Александров”, зеленото кафене на ул. “Пиротска”, както и под моста на бул. “Христо Ботев” и бул. “Сливница”. Лятото групата се местела на морето, пласирала по южните курорти.

4 хил. лв. бил дневният оборот на групата. Ташаците, Жабата и останалите от 2-о ниво в организацията лично отчитали парите на боса в жилището му в “Манастирски ливади”. Джуката държал юздите на хората си изкъсо и редовно ги глобявал заради закъснения или за неизпълнение на указанията му.

Бандата се пазела от полицията, като ползвала пароли. Бензин, кафе, скъпи маркови дрехи и обмяна на долари били широката база от дейности и продукти, с които уж търгувала бандата. От разсекретените данни от използваните СРС-та срещу групата стана ясно, че това всъщност са кодовите наименования на видовете дрога. Когато се споменавало бензин или нафта, значи ставало дума за поръчка амфетамини. Кафето отговаряло на хероин, скъпите дрехи били кокаин, а американската валута – марихуана. Късно вечер или най-рано на сутринта телефонът на Виктор Боцев прозвънявал и всички 12 членове на бандата правели своите текущи дневни заявки.

След като групата беше разбита, Джуката избяга и се укриваше в Сърбия. Властите там обаче го заловиха през 2016 г. и го екстрадираха у нас. През 2020 г. апелативният спецсъд потвърди присъдата му от първата инстанция на 7 г. затвор. Оттогава е в затвора. Решението на съда е окончателно. (24часа)

Коментарите са изключени