Зверска дандания в страница за изкуство по повод художническата кариера на Зуека

https://crimesbg.com/analizi/zverska-dandaniya-v-stranica-za-izkustvo-po-povod-hudozhnicheskata-kariera-na-zueka/44467 Crimesbg.com
Зверска дандания в страница за изкуство по повод художническата кариера на Зуека
 

 


 

За пореден път попадам на зверска дандания във фейсбук страница за изкуство по повод художническата кариера на Васил Василев – Зуека.

Засичам няколко опорни точки на разстроените:

 

 

 

– Взимал хляба на професионалистите, а нямал образование и практика в тази сфера.

– Хората го купували, защото е известен, а горките неизвестни гениални художници не можели да стигнат до широката публика.

– Ако някой самозван актьор заемел щат в театъра, как щели да се чувстват натфизчиите, които са учили и репетирали цял живот…

Преди време бяхме свидетели на подобна масова истерия по повод Любен Зидаров и корицата му за Хари Потър. Тогава доводите бяха наобратно:

– Старец, който толкова години превзема всички издателства, а трябва да даде път на младите.

– Той е връзкар, всичко е нагласено, никой не го харесва.

– Какво като е завършил художник с толкова години зад гърба си, като не може да рисува.

Е, няма угодия, приятели.

Учил, неучил, когато някой постигне нещо, става трън в задн*ка.

Истината е, че Любен Зидаров разбива формата след години практика, а Зуечето трупа практика, разбивайки формата в зародиш.

И двамата имат неподражаем стил, а посланията на Зуека са толкова дълбоки и въздействащи, че като му гледам произведенията и движението в тях, изобщо не обръщам внимание нито на формата, нито на цвета.

(От фейсбук)

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.