COVID погуби преподавателка в ЮЗУ, станала доцент преди 3 дниКоронавирусът погуби преподавателка от ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград.. 48-годишната доц. д-р Гергана Калпачка е била няколко дни на лечение в столична болница, където починала. 

От години тя живее със съпруга и сина си в София, но от 2002 г. преподава в благоевградския ВУЗ в катедра „Физика“ на Природо-математическия факултет. На 20 септември е станала доцент по професионално направление „Педагогика на обучението по… (Методика на обучението по физика). Журито онлайн е заседавало и единодушно е гласувало тя да стане доцент. Самата тя не е успяла да представи лично подготвената си презентация, защото вече е била в болница.

„Изключително възпитан човек в отношенията си и със студентите, и с колегите. Беше много отговорна. От около месец не е идвала тук, защото в понеделник ще започнем учебната година. Разбрахме, че миналата седмица не се е чувствала добре, но си е мислила, че е настинка“, коментираха потресени от смъртта нейни колеги във вуза.

Коментарите са изключени