20-годишен германец убит в бензиностанция, отказал да обслужи клиент без маска

https://crimesbg.com/kriminalno/20-godishen-germanec-ubit-v-benzinostanciya-otkazal-da-obsluzhi-klient-bez-maska/44447 Crimesbg.com
20-годишен германец убит в бензиностанция, отказал да обслужи клиент без маска
 

 


 

Убийство на 20-годишен касиер на бензиностанция заради спор за  маска потресе в Германия. Инцидентът е станал в град Идар-Оберщайн в Рейнланд-Пфалц. Мъжът бил застрелян след като направил забележка на клиент за неносене на маска. 

 

 

 

Заподозреният в убийството е арестуван. Той отишъл до бензиностанцията, за да СИ купи 12 бирИ, но касиерът отказал да го обслужи, тъй като бил без маска. Тогава афектиран клиентът се прибрал у дома, за да вземе пистолета си.  После се върнал в бензиностанцията и застрелял касиера в главата, разказва прокурор Кай Фурмен, цитиран от вестник Rheinische Post., разказва случаят прокурор К. На сутринта на 19 септември заподозреният е задържан в полицейското управление в Идар-Оберщайн. Според прокурора обвиняемият мотивирал действията си с натиск заради пандемията от коронавирус. Чувствал се притиснат в ъгъла и „не виждал друг начин“. Младежът му се струвал „отговорен за цялата ситуация, тъй като настоявал да спазва правилата“, каза прокурор Фурман.

При извършения обиск в къщата на обвиняемия е било намерено оръжие с боеприпаси за него.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.