Брендо е под закрилата на украинската мафия

Станиславов е основен доставчик на муниции за Украйна

https://crimesbg.com/kriminalno/brendo-e-pod-zakrilata-na-ukrainskata-mafiya/110156 Crimesbg.com
Брендо е под закрилата на украинската мафия

Станиславов е основен доставчик на муниции за Украйна

Издирваният от Интерпол Евелин Банев – Брендо заради присъди за трафик на кокаин и пране на пари в България, Румъния и Италия, е успял тихомълком да продаде част от легалния си бизнес у нас. Става въпрос за двете фирми – „Изба Славейково“ и „Козарево енерджи“

 

Криминалисти твърдят, че преди години „Изба Славейково“ е използвана за прикритие на кокаиновите доставки към Европа. Специално изпратени във Венецуела технолози минали през специален курс, където се научили да втечняват кокаина и да го смесват във виното, след което бил извличан по химичен път. От бутилка вино се добивало между 23-30 гр. кокаин. Пратките били предназначени основно за Франция и Великобритания.

 

Втората фирма – „Козарево енерджи“ бива закупена от опитния оръжеен търговец Калоян Станиславов. Ако се питате кое е общото между двамата, то отговорът е Украйна. Именно там е последното известно убежище на Кокаиновия крал. Освен това е и под закрилата на влиятелен подземен бос, далеч от бойните действия.

 

Станиславов е един от най-големите износители на оръжие за Украйна, а около сделките му има не един и два скандала. Фирмата му „Булкомерс КС“ пробива в там още през 2014 г. с договор за доставка на военни дронове и снайперистки пушки. Парите за покупката са дарени от САЩ, а българската фирма е посредник между американските заводи производители и правителството в Киев.

 

Различни публикации твърдят, че Станиславов е избран от американското правителство да е посредник при многомилионен договор за износ към Украйна н български гаубици и снаряди. Липсата на български лиценз за износ на оръжие проваля сделката.

Партньорът на Брендо обаче се връща обратно в голямата игра след руското нападение над Украйна.

 

Схемата за износа на български снаряди, автомати и противотанкови гранатомети за Украйна, е финансирана от стотици милиони долари, идващи от САЩ и задвижена от правителството на Кирил Петков. По онова време износът на оръжие е под наблюдението на Корнелия Нинова, която и до днес отрича до Украйна да е стигнал и един български патрон.

Формално тя е права, тъй като българското оръжие по документи се доставя на Полша, а след това тамошните власти го препращат към Киев, уж без наше знание.

 

Освен забаламосване на червените избиратели, схемата с частната фирма посредник между българските оръжейни заводи и украинското правителство има и друга цел. Хора от бранша разкриват, че по пътя към Полша цените на снарядите нарастват сериозно. Така за частната фирма остават десетки милиони печалба.

 

Неслучайно още в началото на войната между военните търговци прехвърчаха искри с обвиненията, че висши политици от БСП са прибрали огромни рушвети, за да лобират пред САЩ коя да е фирмата посредник по сделките.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.