Как обраха къщата на Боби Михайлов, докато той подава оставка като шефа на БФС

Сред заподозрените за обира е люлинската банда „Факирите“

https://crimesbg.com/kriminalno/kak-obraha-kashtata-na-bobi-mihaylov-dokato-toy-podava-ostavka-kato-shefa-na-bfs/130501 Crimesbg.com
Как обраха къщата на Боби Михайлов, докато той подава оставка като шефа на БФС

Сред заподозрените за обира е люлинската банда „Факирите“

Дори фактът, че къщата на Борислав Михайлов – доскорошният президент на БФС е разположена в частен жилищен комплекс с контролиран достъп в столичния квартал „Драгалевци“ не го е спасил от обир. Както вече стана ясно, тя е била претарашена от трима маскирани крадци навръх 15 март – датата, на която бившият вратар подаде оставка като шеф на БФС след 19-годишно управление на извънреден конгрес, провел се в хотел „Маринела“., а постът му бе поет от приближения му Георги Иванов – Гонзо.

 

Запознати издават, че обирджиите проникнали в дома му в часовия диапазон между 13.50 и 14.30 ч. Те са успели да влязат незабелязано от охранителите на бариерата през външната ограда на частния жилищен комплекс. Впоследствие е установено, че крадците са трима мъже, облечени в черно спортно облекло и с маски на главите.

 

Апашите са тарашили необезпокоявани повече от 30 минути къщата на 61-годишния бивш вратар на националния отбор и са си тръгнали с пребогата плячка. В момента на обира в къщата на Михайлов не е била съпругата му

Мария Петрова, за която се мълви, че от около 6 месеца живее отделно от омразния на всички запалянковци доскорошен футболен бос №1.

 

Обирджиите са си тръгнали с колосална сума пари, като някои говорят за задигнати над 400 000 евро в брой, както и с няколко торби със скъпоценности, сред които няколко мъжки и дамски швейцарски часовници на обща пазарна стойност близо 500 000 евро.

 

Сред откраднатите вещи от къщата на Борислав Михайлов е и бронзовият му медал от световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г.

 

Борислав Михайлов е научил, че домът му е обран до шушка, късно вечерта на 15 март, когато се е прибрал след приключилия извънреден конгрес на БФС, на който делегатите с почти пълно единодушие приеха оставката му, а впоследствие избраха за нов президент Георги Иванов – Гонзо. Не е известно дали Перуката е описал пред пристигналите полицаи цялата стойност на откраднатото, или е затаил истината за 400-те хиляди евро в брой, които е държал в къщата си.

 

Запознати с разследването на крупния обир за милиони разкриха за две неофициални версии, които активно се разпространяват както в ъндърграунда, така и сред футболните деятели. Първата гласи, че обирът е поръчан от могъщ футболен бос на столичен клуб за отмъщение. Месец по-рано Михайлов го излъгал, че ще прелее свои гласове към вицепрезидента на БФС Михаил Касабов, който само седмица преди провеждането на Конгреса на футболния съюз беше сочен за най-вероятния нов шеф. При гласуването обаче Касабов остана трети, събирайки едва 35 гласа.

 

Другата обсъждана версия е, че обирджиите са от приятелския кръг на сина на Боби Михайлов – Николай, като според тази версия вратарят на „Левски“ дължал огромна сума пари, загубена на покер и барбут. Малко вероятно е обаче Ники Михайлов сам да изпрати крадците в къщата

на баща си, подхвърлят криминалисти, подозирайки, че обирджиите просто са разполагали със случайно изпусната информация от Николай, че баща му не съжителства под един покрив с легендата на художествената гимнастика Мария Петрова.

 

Самият Борислав Михайлов води вече повече от седмица свое собствено разследване за това кои са обирджиите, като основните заподозрени са представители на люлинския ъндърграунд: Михайлов е провел няколко разговора с неформалния „крал на крадците“ в „Люлин“ Пламен Симов – Пацо Килията с обещание да му плати 100 000 евро срещу това бандата обирджии да бъде установена и задържана, а задигнатото от тях да му бъде върнато.

 

Пацо Килията уж поел ангажимент да научи кои са апашите, но до този момент не е предоставил никаква информация. Заради това съществуват подозрения, че тарикатът е сред възможните организатори на обира. Твърди се, че Килията е прекупвач №1 на скъпи часовници в България и че при почти всеки крупен обир в България със задигнато тиктакащо бижу то впоследствие се озовава у него.

 

Смята се, че за Пацо Килията работят членовете на бандата „Факирите“ – Стоян Янакиев – Дългия и Цветомир Петров – Синигера. Двамата бандити обаче имат алиби за деня, в който е извършена кражбата в къщата на Боби Михайлов – отлетели за Истанбул със самолетен полет.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.